Diverse

DIVERSE | Atenție, șoferi! Iată cât va costa pregătirea mașinii pentru sezonul rece

Soferii trebuie sa aiba pregatite sume importante pentru a putea circula in conditii de iarna.  Pentru a evita accidente grave trebuie sa fiti atenti la aceste verificari.

Apropierea anotimpului rece determina tot mai multi conducatori auto sa se gandeasca la pregatirea corespunzatoare a autovehiculului personal pentruiarna. Aceasta actiune este una obligatorie pentru a circula in siguranta in conditii dificile de temperatura si carosabil. Costurile pe care le comporta o astfel de operatiune pot varia in functie de necesitatile soferilor, plecand de la cel putin 1.000 de lei si ajungand si la 2.000 de lei. Principala cerinta ce trebuie indeplinita de soferi este cea a echiparii masinii cu anvelope de iarna, aceasta fiind si cea mai costisitoare parte din intreaga operatiune. Astfel, pentru “incaltarea” masinii, iesenii pot scoate intre 500 si 1.000 de lei, in functie de tipul anvelopelor achizitionate.

Iarna solicita in mod deosebit si acumulatorul masinii, care trebuie sa fie in stare perfecta de functionare pentru a nu crea probleme la pornirea motorului. Daca este necesara inlocuirea bateriei, soferii vor mai scoate din buzunare cel putin 200 de lei. Urmeaza o lista de cheltuieli ceva mai mici care insa aduna o suma consistenta. Vorbim mai intai de inlocuirea lichidului de racire a motorului, celebrul antigel, operatiune ce va poate costa pana la 100 de lei. Apoi vin consumabilele precum lamelele stergatoarelor sau lichidul de parbriz pe care soferii vor mai cheltui aproximativ 50 de lei. In cele din urma, vin verificarile de catre specialisti care vizeaza starea incuietorilor, a garniturilor de la geamuri si a starii de functionare a instalatiei de aer. Aceste operatiuni pot sa mai coste 100 de lei.

Recomandam tuturor soferilor sa-si pregateasca din timp automobilul pentru iarna pentru a evita costurile mai mari si aglomeratia de la finalul anului si pentru a nu avea surprize legate de functionarea masinii in conditii vitrege de vreme care ar putea duce la evenimente neplacute“, declara reprezentantii unui service.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page