Local

LOCAL | Arborii uscați sau care se află în pericol de prăbușire vor fi tăiați!

Primăria municipiului BOTOȘANI aduce la cunoștința cetăţenilor faptul că în această perioadă se efectuează lucrări de tăiere și toaletare a arborilor uscați din oraș sau care se află  în pericol de prăbușire.

În zilele de 07 – 08 Octombrie a.c. acțiunea se va desfășura în zona Pietonalului Unirii.

Tăierile și toaletările au loc în urma analizelor efectuate de către comisia de avizare a tăierilor de arbori formată din reprezentanți ai Primăriei, Agenției pentru Protecția Mediului și Direcției Silvice Botoșani. Comisia analizează solicitările venite din partea cetățenilor pentru tăieri și toaletări de arbori situați pe domeniul public.

Intervențiile au loc ca urmare a petițiilor primite din partea populației, cât și din cauza condițiilor meteorologice din ultima perioadă (vânt puternic, ploi). Aceste lucrări se efectuează  în vederea preîntâmpinării unor pierderi materiale și/sau umane.

Pentru emiterea avizelor de specialitate, comisia de analiză s-a deplasat în teren și a verificat fiecare exemplar de arbore pentru a cunoaște specia, diametrul, înălțimea și starea de viabilitate a acestuia.

Menționăm că în locul arborilor tăiați vor fi plantate noi specii de copaci.

arbori - taiati arbori - taiati

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page