Retete

RETETA | Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare ( 2 mai mici
  • una roșie
  • una albă)
  • 1 linguriță boia dulce
  • Pentru uns foile
  • 150 g unt topit sau ulei
  • Pentru uns plăcinta deasura
  • 1 ou
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Dezghețam foile de placinta pana ajunge la temperatura camerei. Curațam, spalam ceapa (cepele) și o calim in puțin ulei, adaugam 1 lingurița de boia dulce, sare, piper dupa gust și ciupercile feliate.

Lasam sa se caleasca impreuna 3-4 minute. Amestecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana, un ou, mararul verde spalat, șters de apa și tocat marunt. Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui).

Cand sunt pregatite toate ingredientele incepem asamblarea placintei. Ungem cu unt topit o tava de yena sau de cuptor. Desfacem pachetul de foi și le imparțim in doua parți egale. Luam fiecare foaie in parte și o așezam in tava dupa care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Incercați sa lucrați repede cu aceste foi pentru ca se usca destul de repede. Daca folosiți o tava ingusta, foaia de placinta se așeaza pe jumatate in tava, la fel procedam pe ambele parți urmand ca apoi sa le intoarcem in tava.

Dupa ce așezam cateva foi in tava și le-am uns, punem jumatate din cantitatea de ciuperci apoi amestecul de branza.

La fel procedam dupa ce așezam și celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omleta și adaugam puțina sare apoi adaugam 100 ml smantana. Ungem placinta deasupra. Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.

Porționam placinta abia dupa ce s-a racit complet.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page