Retete

RETETA | Madeleine

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 500 gr zahar
  • 500 gr unt topit
  • 500 gr faina cernuta
  • zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie (optional)

Mod de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Cu o lingura de lemn se freaca galbenusurile cu zaharul (aproximativ 10-15 minute).

2. Se adauga mare parte din coaja de lamaie sau alte arome preferate. Se potrivesc foarte bine cu preparatul  aromele de vanilie sau de portocala.

3. Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste compozitia de galbenusuri si zahar.

4. Adaugati untul topit putin cate putin si faina, avand insa grija sa nu amestecati prea mult, ci doar cat sa devina o compozitie uniforma.

5. Umpleti formele de madeleine trei sferturi. Optional, puteti presara pe deasupra lor coaja de lamaie ramasa.



6. Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade aproximativ 10 minute sau pana cand devin aurii. Cand sunt gata, ele se ridica singure daca apesi pe una dintre margini.

7. Se lasa la racit pe un gratar. Se pot servi cu zahar pudra pe deasupra sau glazurate cu ciocolata.

Se mananca doar cu multa pofta si voie buna!

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page