LocalPolitic

POLITICĂ | Cristian Roman îl critică pe ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu

Deputatul Alianței Creștin Liberale, Cristian Constantin Roman îl critică de la tribuna Parlamentului pe ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, pe care îl acuză că este mai preocupat să aducă voturi pentru PSD, decât de buna gestionare a treburilor ministerului. Acesta i-a reproșat ministrului că nu a răspuns în termenul legal unei interpelări în care îi cerea sprijinul pentru promovarea unei inițiative legislative privitoare la reorganizarea centrelor de transfuzii sanguine, în sensul creșterii eficienței acestora şi a vitezei lor de reacție în caz de accidente.

„În accepțiunea PSD, un bun ministru este acela care contribuie la creșterea șanselor electorale ale șefului de partid de a ajunge la Cotroceni. Nu gestiunea eficientă a problematicii ministerului contează și e mare păcat.  Observ cu regret că Ministerul Sănătății este antrenat mai mult în lupta cu președinții de consilii județene care nu sunt supuși puterii, decât în creșterea nivelului de performanță a sistemului sanitar.  Bineînțeles, războiul e dus prin intermediul spitalelor județene. Victimele acestor lupte sunt însă pacienții. Bătălia politică în care v-ați angrenat cere sacrificii, iar cei sacrificați sunt românii. Puneți, domule ministru, interesele politice înaintea celor ale concetățenilor și faceți o mare greșeală. Eu vă cer, ca ministru, să fiți om de stat, nu de partid”, i-a transmis parlamentarul botoșănean ministrului Nicolae Bănicioiu.

Deputatul Cristian Constantin Roman a propus ca centrele de transfuzii sanguine să fie reorganizate după modelul Unităților de Primiri Urgențe sau chiar să fie integrate în serviciul medical UPU. Aceasta deoarece, în forma actuală de organizare, fără a se asigura permanența funcționării lor, nu răspund eficient solicitărilor venite din partea pacienților, periclitând chiar șansele la viață ale acestora dacă necesitatea de sânge apare în zilele nelucrătoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page