Infractional

INFRACTIONAL | Dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră

Autoturism neînmatriculat descoperit în trafic de poliţiştii de frontieră vasluieni
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontierei Huşi/ I.T.P.F. Iaşi au întocmit lucrare penală unui bărbat, care conducea un autoturism neînmatriculat.

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi/ I.T.P.F. Iaşi, au oprit în trafic pentru control, pe D.N. 28, un autoturism marca Toyota Rav 4, înmatriculat în Germania, condus de I.C., cu dublă cetăţenie moldovenească şi bulgară, în vârstă de 27 de ani.
În urma verificărilor specifice poliţiştii de frontieră au constat faptul că autoturismul în cauză nu figurează înmatriculat sau înregistrat şi nici nu îi este atribuit un număr de înmatriculare.
Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul dintr-o parcare din localitatea Rîşeşti şi intenţiona să se deplaseze în Republica Moldova.
Persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală unui barbat care circula cu un autovehicul fără drept de circulaţie
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţiei de Frontieră Berezeni au întocmit lucrare penală unui barbat care circula cu un autovehicul ce nu avea efectuată inspecţia tehnică periodică, iar certificatul care atestă efectuarea inspecţiei este fals.

În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, pe timpul executării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Berezeni a oprit în trafic, pentru control, pe DN 24A, un autovehicul marca Ford Transit, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul român I.N., domiciliat pe raza judeţului Vaslui, în vârstă de 26 de ani,
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că autovehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică, iar certificatul care atestă efectuarea inspecţiei este fals.
Cetăţeanului în cauză i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România
Permis de conducere fals descoperit la P.T.F. Oancea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea /I.T.P.F. Iaşi au întocmit lucrare penală unui bărbat care conducea un ansamblu de vehicule şi a prezentat la control un permis de conducere fals.

Astăzi, în jurul orei 01.45 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Denis G., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 23 ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes şi o remorcă.
La solicitarea lucrătorilor noştri bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A,B,C,D,BE,CE şi DE. Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constat faptul că documentul prezentat la control nu prezintă condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Cu privire la cele constatate conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere este fals chiar dacă l-a obţinut cu ajutorul unui conaţional căruia i-a dat suma de 550 euro.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele tânărului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Lucrare penală pentru comercializarea peştelui fără documente legale
Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, două persoane care comercializau peşte de diferite specii, fără a deţine documentele legale.

În data de 23 septembrie a.c., lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, i-au depistat pe comunicaţia DJ 221, în localitatea Chiscani pe cetăţenii români, C.M. A. în vârstă de 21 ani şi M.P. L. în vârstă de 25 ani, care deţineau şi încercau să comercializeze cantitatea de 15 kilograme de peşte de diferite specii, fară a deţine documentele legale.
Cantitatea de peşte, a fost ridicată şi predată unei societăţi de profil spre valorificare, iar pe numele celor doi bărbati, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page