ImportantStiri

NATIONAL | Centrală proprie sau Modern Calor? Ambele variante, în același bloc, nu vor mai fi posibile, conform Guvernului

Planul naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice prevede că, în scurt timp, asociaţiile de proprietari de la bloc vor trebui să opteze, prin lege, între centralele individuale de apartament şi sistemul centralizat de termoficare. Ambele, în acelaşi bloc, nu vor mai fi posibile. Legea ar putea să se aplice doar imobilelor ce urmează a primi autorizaţie de construcţie după adoptarea ei.

Guvernul are în plan modificarea legii actuale care permite existenţa în comun a ambelor sisteme de încălzirea a unui bloc de locuinţe, centralizat sau individual. Potrivit Planului naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice, publicat de Departamentul pentru Energie, „este de aşteptat să apară schimbări de reglementare care să-i constrângă pe toţi consumatorii dintr-o clădire să opteze pentru una dintre cele două variante: fie să folosească propriile centrale de încălzire de apartament pe gaze, fie să fie toţi conectaţia la sistemul centralizat de termoficare”, se arată în documentul guvernamental.

Cititi continuarea articolului pe www.economica.net

Related Articles

3 Comments

  1. Pe proprietarii cu CT, Modern C v-a dat în judecată în baza 0rdinului ANRSC 91/2007 care la art.296, alin.3 se arată: “în cazul imobilelor tip condominiu calitatea de titular de contract revine asociației de proprietari LEGAL CONSTITUITE”. Aici v-a fraierit MC de oarece 90% din asociațiile din Botoșani nu sunt constituite pe condominiu ci pe cartier încălcând astfel toată legislația de înființare a lor.

  2. ANRSC nu poate prin articolul respectiv să impună ca asociațiile de proprietari să semneze în locul proprietarilor deoarece în Legea 114/1996 la art.34 se arată că: “Clădirile de locuit pot fi date de proprietar în administrarea unor persoane fizice sau juridice, asociații, servicii publice sau agenți economici specializați, după caz.” Deci prin acest articol ANRSC ne încalcă libertatea de asociere stipulată în art.40 din constituție și art.20 din Declarația Universală a drepturilor omului.

  3. La proces cereți ca MC să aducă dovada ca asociațiile de proprietari sunt legal constituite, adică procesul verbal al ședinței pe condominiu ca a-ți dorit înființarea asociației pe cartier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page