Diverse

DIVERSE | Efectul nociv al timbrului de mediu

Maşinile înmatriculate în Bulgaria au fost responsabile de peste 10% din acci­den­tele produse anul trecut în România, cu toate că raportat la parcul auto naţional numărul acestora abia depăşteşte două procente.

În anul 2013 autovehiculele înma­tri­culate în Bulgaria au fost implicate pe teritoriul României în 942 de accidente de circulaţie soldate cu victime ome­neşti, dintre care, potrivit Poliţiei Româ­ne, în 691 de situaţii, adică în 73% din cazuri, vinovăţia a aparţinut con­du­că­torilor acestora. În total, anul trecut s-au produs 8.550 de accidente de circulaţie, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate şi 8.155 de persoane grav rănite.

În acest context, Asociaţia Pro­du­că­torilor şi Importatorilor de Auto­mobile (APIA) din România sus­ţine limitarea autovehiculelor înmatri­culate în alte state. „APIA susţine modifica­rea Codu­lui rutier astfel încât să fie limi­tată circu­laţia autovehiculelor înmatriculate în alte state şi conduse de către rezidenţi români, modificare realizată printr-o măsură inspirată din practica europeană. Prin acest lucru se doreşte limitarea pro­ble­melor legate de siguranţa în trafic, dar şi a problemelor legate de decon­ta­rea asi­gurărilor“, au spus oficialii APIA.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page