ImportantStiri

NATIONAL | A scăpat de pușcărie, după ce a plătit 18.000 euro fetei pe care a violat-o

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, fiul patronului restaurantului Farestin, a scăpat de procesul penal în care era judecat pentru viol, după ce victima, o tânără în vârstă de 18 de ani, şi-a retras plângerea prealabilă. Procesul de la Judecătoria Suceava s-a finalizat doar după câteva termene, instanţa luând act de faptul că partea vătămată a ales să renunţe la acuzaţii, fapt permis de actuala legislaţie în cazul infracţiunii de viol. În decizia de închidere a dosarului, magistraţii Judecătoriei Suceava au luat act de faptul că între familia inculpatului şi victimă a fost încheiată o tranzacţie cu privire la latura civilă a cauzei, pentru suma de 18.000 de euro.

 

Scenariul comiterii violului, în urma anchetei procurorilor

Fapta pentru care a fost judecat Cristi Marian Ioanei, zis „Patronache”, s-ar fi petrecut în noaptea de 15 spre 16 ianuarie a acestui an. Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, finalizat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava la sfârşitul lunii ianuarie (când Ioanei se afla încă în arest preventiv), acesta se afla în localul familiei sale împreună cu un alt tânăr, iar la un moment dat şi-a sunat o amică, pe care a invitat-o la restaurant. Aceasta a venit în scurt timp, fiind însoţită de o prietenă, fata de 18 ani care avea să devină victimă.

Petrecerea s-a transformat într-un coşmar, când tânărul de 31 de ani, arată procurorii, cu minţile îmbibate alcool, a devenit violent şi a lovit-o pe prietena amicei sale, pe motiv că respectiva nu îi dădea atenţia cuvenită. Violul s-ar fi consumat într-o cameră alăturată, tot din restaurant, unde „Patronache” a dus-o pe fată „pentru a sta de vorbă” între patru ochi. Anchetatorii au stabilit că victima, Adriana J., a fost abuzată sexual în mai multe rânduri, într-un interval de aproximativ trei ore.

Cristi Marian Ioanei a negat varianta violului, declarând că fata în vârstă de 18 ani a fost de acord să facă sex cu el. Ancheta procurorilor, bazată pe declaraţii şi constatări medico-legale, a confirmat însă fapta, inculpatul fiind trimis în judecată pentru viol în formă continuată.

La infracţiunile de acest gen, retragerea plângerii duce automat la încetarea procesului penal, astfel că procesul a fost închis într-un timp foarte scurt.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page