InternationalSport

SPORT | Grecia-România, în preliminariile CE 2016. Iată titularii lui Piţurcă

Naţionala României debutează în această seară, la Pireu, în preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Tricolorii pleacă având şansa a doua de calificare din grupa F, iar debutul este unul de foc, în faţa formaţiei care, pe hârtie, este văzută drept principala favorită pentru a obţine biletele la turneul final.
Românii mizează pe dorinţa de revanşă după eşecul din barajul pentru CM 2014, însă vor avea de suplinit o carenţă majoră: dacă elenii vor alinia, în linii mari, un prim “11” apropiat de cel de anul trecut, Piţurcă va utiliza o echipă total diferită. În aceste condiţii, omogenitatea şi relaţiile de joc vor fi două dintre handicapurile tricolorilor.

Accidentări pe bandă rulantă

Unul dintre motivele pentru care selecţionerul primei reprezentative se vede nevoit să improvizeze atât de mult este legat de accidentările apărute la nivelul lotului. Gardoş, Bourceanu, Tănase şi Goian sunt accidentaţi, astfel că Piţurcă trebuie să caute variante de înlocuire pentru aceştia. În condiţii normale, primii trei ar fi fost senatori de drept în naţională, în timp ce fundaşul lui Asteras Tripoli ar fi reprezentat prima soluţie pentru înlocuirea lui Gardoş.

Şi problema fundaşului dreapta revine din nou în actualitate. În ultimii ani, România a fost nevoită să apeleze la tot felul de variante de compromis pentru această bandă, dar se părea că Măţel este jucătorul care va asigura pentru ani buni acest post deficitar. Totuşi, apărătorul Astrei este în conflict cu oficialii girugiuvenilor (nu vrea să îşi prelungească angajamentul) şi, ca atare, nu a mai jucat deloc în ultima perioadă. Deşi este unul dintre preferaţii selecţionerului, Măţel nu a fost convocat de această dată, astfel că, aproape sigur, locul său în primul “11” va fi luat de controversatul Tamaş.

Lobonţ şi Cociş sunt ceilalţi doi jucători titulari în manşa tur a barajului din 2013 care nu vor fi prezenţi pe teren duminică. În cazul lor este vorba de o decizie de ordin tehnic, Piţurcă înţelegând în sfârşit că aceştia nu mai sunt fotbalişti de nivelul primei reprezentative. Ca atare, naţionala României va arăta o cu totul altă faţă decât în toamna trecută, doar Raţ, Stancu şi Marica urmând a fi din nou pe teren din primul minut. O infuzie de “sânge proaspăt” ar putea concluziona unii, dar fără îndoială că la nivelul relaţiilor de joc tricolorii vor întâmpina unele probleme.

Echipele probabile de duminică seară

  • Grecia: Karnezis – Torosidis, Papastathopoulos, Manolas,  Holebas – Kone, Tachtsidis, Samaris – Salpingidis, Mitroglou, Samaras
  • România: Tătăruşanu – Tamaş, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Chipciu, Stancu, Maxim – Marica

Sursa: www.prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page