Stiri

NATIONAL | Ancheta bomba pe masa politistilor rutieri. Este incredibil de ce a fost in stare acest sofer

Victima se afla in spital • Batranul a fost operat ieri, la Clinica de Ortopedie a Spitalului Sf. Spiridon • Politistii rutieri fac verificari si nu exclud, cel putin deocamdata, nicio ipoteza.

Un batran de 81 de ani a fost internat de urgenta dupa ce a fost gasit aproape fara suflare pe un camp din localitatea Manzatesti, comuna Holba. Vasile Starpu, in varsta de 81 de ani, le-a povestit politistilor ca a fost lovit de o masina, iar soferul care l-a accidentat l-a luat pe brate si l-a urcat in masina, dupa care l-a dus pe un camp din apropiere, unde l-ar fi abandonat. Batranul este internat in stare grava si nu a reusit sa le ofere detalii in plus anchetatorilor.

Ciudat este ca localnicii spun ca batranul fabuleaza si ca incearca sa ascunda, de fapt, o infractiune pe care a comis-o. Oamenii spun ca batranul s-ar fi trezit cu noaptea in cap ca sa dezlege calul vecinului sau, nemultumit ca animalul pastea pe terenul sau. Acesta ar fi fost tarat de cal pana pe campul pe care a fost gasit aproape inconstient. Politistii au identificat deja cateva magazine din zona dotate cu camere de supraveghere si urmeaza sa intre in posesia imaginilor. Deocamdata, nu se exclude nici varianta accidentului rutier, nici ipoteza localnicilor.

Batranul a fost operat

Batranul a fost gasit pe campul din Manzatesti miercuri dimineata, in jurul ore 07.00. Rudele nu stiu exact cand a plecat de acasa. “S-a trezit inaintea noastra si a plecat. Ne-a spus de cu seara ca merge la o sora de-a lui, asa ca nu ne-am facut griji in momentul in care am vazut ca nu este acasa. In jur de ora 07.00 a venit un vecin si mi-a spus sa vin repede, pentru ca tata a fost gasit cu bazinul si picioarele rupte, pe un camp de pe aici. M-am dus si l-am adus acasa si am sunat la ambulanta, l-au luat rapid la spital. A apucat sa imi spuna ca se deplasa pe marginea drumului cand l-a lovit masina. A zis ca a picat inconstient pret de cateva secunde si ca a simtit cum l-a luat de subtiori o persoana si alta de picioare si l-au urcat in masina. I-au zis sa stea acolo si l-au dus la 300 de metri distanta si l-au lasat acolo. L-au gasit oamenii cand au venit cu vacile la pascut. Apoi am auzit si eu prin sat varianta cu calul, ca l-a tarat un cal si nu stiu ce sa mai cred, eu stiu doar ce mi-a povestit el”, a spus Vasile Starpu, fiul victimei. Localnicii spun ca barbatul se afla in conflict de multi ani cu vecinul sau. “Se certau de la cal, ca pastea pe terenul lui si s-ar fi dus sa il dezlege, ca sa fuga si sa nu-l mai deranjeze. Asa se spune, dar na, o sa afle politia“, a spus un localnic. Politistii din cadrul Biroului Rutier continua verificarile si incearca sa afle daca a fost vorba intr-adevar despre un accident rutier. Oamenii legii spun ca, in cazul in care varianta batranului este adevarata, iar soferul se va prezenta la politie sa declare accidentul, va beneficia de circumstante atenuante.

foto: arhiva

sursa: www.bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page