Sanatate
SANATATE | 5 alimente care conțin mai mult fier decât carnea de vită
Fierul este unul dintre nutrientii importanti, dar in acelasi timp greu de obtinut, de care are nevoie corpul nostru. Fierul poate face avea o influenta uriasa asupra modului in care ne simtim de la zi la zi. Livrand oxigen proaspat creierului, fierul ne sporeste energia mentala, ne ajuta sa fortam orele de bicicleta de la sala si previne durerea muschilor, indusa in urma antrenamentelor fizice.In mod normal, o persoana are nevoie de 18 mg de fier pe zi. Iar avand in vedere ca o bucata de friptura de vita contine doar 2,75 mg, v-am pregatit alte cinci optiuni!
Fasolea contine 4 mg de fier per cana, pe langa alte 225 calorii, 0 grame de grasimi si nu mai putin de 40 de grame de proteina! Merge de minune in salate sau ca ingredient pentru stir-fry!
O singura portie de stridii contine 6,7 mg de fier, mai mult de o treime din doza zilnica recomandata. Stridiile contin si proteine, dar si minerale, printre care amintim zincul.
Un sfert de cana de seminte de susan contine 5,2 mg de fier. Data viitoare, adaugati aceste seminte in salata sau intr-un mix granola, sau folositi-le ca topping pentru aproape orice fel de mancare, mai ales pentru cea asiatica. Aveti totusi grija! Sunt bogate in grasimi!
Lintea are un gust grozav si merge cu absolut orice. Doar o singura cupa de linte contine 6,59 mg de fier, plus 50 de grame de carbohidrati si 18 grame de proteine.
Spanacul este o vedeta a fierului, iar o singura cupa contine 6,4 miligrame si doar 40 de calorii!
Sursa: www.gustos.ro